Lars – Eigenaar Dimix

 

Wie is Dimix als bedrijf?

Dimix is een bedrijf met de kernwaarden service, kennis en persoonlijke aanpak. Dit slaat niet alleen op hoe wij ons richting klanten positioneren, maar ook zeker richting het personeel van Dimix.

Onze visie is dan ook om altijd de beste partner voor onze klanten te zijn. Hierbij staan onze commerciële collega’s voorop, die onze kernwaarden moeten uitdragen. Dit zijn ons visitekaartjes in de markt en waarborgen de persoonlijke relatie met de klanten.

Naast het uitdragen van service heb je de kennis en flexibiliteit nodig om dat goed te kunnen uitvoeren. Het persoonlijke aspect is daarin heel belangrijk. Zo is ons bedrijf groot geworden. Ik heb altijd verkocht op kennis, service en het persoonlijke contact met de klanten en daar zoek je ook je mensen op uit.

Daarnaast zijn wij ook een zeer no-nonsense bedrijf. Er is hier heel veel mogelijk, voor iedereen is hier een kans om zich te ontwikkelen als daar de intentie toe is vanuit jezelf. We staan altijd klaar voor elkaar. Je laat je individuele kwaliteiten gelden door samen te werken.

Hoe verhoudt Dimix zich in de grafische markt?

Dimix bevindt zich in de middenmoot qua grootte in de markt, maar staat bekend om de A-merken in apparatuur en zeer breed, innovatief materialenaanbod. Hierdoor bieden we onze klanten iets unieks.

Wat kun je verwachten als je bij Dimix komt werken?

Wat je kunt verwachten bij Dimix is een gedegen interne en externe opleiding om het kennisniveau op peil te brengen en daarna te houden, hulp en ondersteuning van collega’s en geduld vanuit management. We bieden heel veel kansen door de flexibiliteit en het feit dat je jezelf kunt ontwikkelen.

Welke eigenschappen zijn belangrijk bij Dimix medewerkers?

Belangrijke eigenschappen bij Dimix medewerkers zijn no-nonsense, gedrevenheid, en een collegiale houding. Succes is belangrijk, maar iedereen is even waardevol en we doen het samen.

“De volgende generatie moet Dimix verder gaan uitbouwen”

Hoe zie je de toekomst voor Dimix?

Ik probeer niet te hard te groeien, maar omdat we ons werk goed doen blijven we toch groeien. Dat is ook goed voor het personeel. Omdat we winst blijven maken kunnen we ook terug blijven investeren.
Ik ben geen persoon om CEO te zijn van een enorm groot bedrijf, dus we moeten altijd proberen wat kleiner te blijven. Maar op gebied van service en kennis moeten we gewoon de beste in de markt blijven zodat het verkopen je vervolgens makkelijk af gaat.
We zijn op zoek naar verjonging in ons bedrijf, een volgende generatie moet Dimix verder gaan uitbouwen. Hierbij willen we ons blijven ontwikkelen op het gebied van service en kennis en altijd op zoek zijn naar nieuwe ontwikkelingen en trends. We komen graag met nieuwe innovaties en zijn hierin ook graag een rolmodel.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Ik ben echt van accountmanager doorgegroeid naar CEO, ook mijn werkzaamheden zijn daarmee veranderd. Vroeger zat ik altijd bij klanten, later ben ik met collega’s iets gaan opbouwen en bleek dat ik de capaciteiten heb om dat goed te doen. Ik zit ook graag met mijn neus in de cijfers. Ik vind het fijn dat ik mee kan praten met de accountant, maar ook met de productmanager of marketingmanager. Bij de klanten weet ik nog altijd waar ik over praat. Ik sta nog steeds met mijn voeten in de spreekwoordelijke modder. Op alle gebied heb ik 80% kennis en voor specialismes kan ik terugvallen op collega’s. Die diversiteit is super leuk. Dat iedereen het naar zijn zin heeft binnen het bedrijf is mede resultaat van mijn aansturing en daar geniet ik van. Ik ben trots op ons bedrijf en mijn vak.

Minder leuk is dat ik soms toch gevoelig ben voor wat grotere problematiek. Als er iets gebeurt binnen het bedrijf dan kan ik daar wel meer last van hebben dan ik wil. Een soort onderhuidse onrust. Maar van een hutje op de hei wordt ik doodongelukkig, dus dat gaat het nooit worden.

 

Hoe is de sfeer bij Dimix?

Er heerst een hele goede sfeer, ondanks de verschillende overnames (Multifix – 2015, Sihl Direct – 2019). Bij grotere overnames (10+ personeel) ontstaat er altijd onrust en zijn er botsingen. Als bedrijf hebben we dit erg goed verwerkt en zijn we een zeer homogeen bedrijf geworden, dat is vrij uniek. Dat wil dus zeggen dat we een leuke, hechte familie zijn. De sfeer is daarmee automatisch goed. Groepsvorming ga je niet tegen bij een club van bijna 40 man, maar ook daar blijven we aan werken om dat optimaal te houden.

Welke klanten zie je graag?

Ik zie graag industriële klanten, die zijn vaak erg professioneel en willen resultaat en service zien en daar ook voor betalen. Maar ik heb ook hele goeie relaties met eenmansbedrijven die ik al 20 jaar ken. Jonge ondernemers help ik ook graag op weg, met de juiste intenties van beide kanten natuurlijk.

Wat is jouw tip voor een nieuwe medewerker?

Praat met resultaten en cijfers, daar bedoel ik mee dat je moet laten zien wat je kunt (niet alleen zeggen). Plezier hebben en gelukkig worden in het leven. Zorgen dat alles in balans is want dan functioneer je gewoon het beste. Daar moet je altijd aan blijven werken.