Patrick – Internal Sales

 

Kan je ons iets vertellen over jouw rol bij Dimix?

Ik ben sinds 2019 binnendienst salesmedewerker bij Dimix, daarvoor heb ik hetzelfde werk gedaan bij Sihl Direct. Mijn dagelijkse taken omvatten het maken van offertes voor materialen, het invoeren van orders, het beantwoorden van telefoontjes van klanten en het bestellen van machines. Daarnaast verricht ik ook wat magazijnwerk. Wat ik leuk vind aan mijn werk is dat het nooit hetzelfde is, ik vind het een uitdaging om nieuwe taken aan te pakken zoals het bestellen van machines.

Met wie werk je veel samen bij Dimix?

Ik werk samen met iedereen binnen de organisatie, van de directie tot de technische dienst en alles daartussenin. De samenwerking tussen de afdelingen is erg goed, iedereen staat altijd voor elkaar klaar om een handje te helpen.

Wat maakt Dimix uniek volgens jou?

Ik denk dat de informele sfeer en de lage drempel binnen de organisatie bijdragen aan de unieke cultuur van Dimix. Er zijn geen lagen in de organisatie en Lars (de CEO) is gewoon een onderdeel van het team. Bovendien is Dimix een bedrijf dat meegaat met de tijd en zelfs vooroploopt. Onze klanten zijn vaak ook laagdrempelige bedrijven, net als wij. Daarnaast organiseren we regelmatig leuke activiteiten voor het personeel, wat bijdraagt aan de sfeer onderling. Ik zit zelf in de personeelsvereniging en denk daar dan ook graag in mee.

Wat vind je belangrijk in je werk?

Ik vind het belangrijk om plezier te hebben in mijn werk en ik zie mijn toekomst bij Dimix positief tegemoet. Ik kan nog steeds doorgroeien in mijn werk en ik voel me erg op mijn plek. Mijn leuke collega’s dragen hier ook zeker aan bij.

Wat is jouw tip voor een nieuwe medewerker?

Mijn tip voor een nieuwe medewerker zou zijn om vooral zichzelf te blijven en zich aan te passen aan de Dimix-flow. Dan zal alles vanzelf goed komen.